Nudelsuppe


Ingredienser

  • 3-4 kyllingelår
  • vand
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skiver ingefær
  • lidt chili
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 8 dl hønsebouillon
  • 250 g nudler
  • 1-1½ spsk fintsnittet ingefær
  • Fintsnittet chili efter smag og behag
  • ½ -1 bundt friske koriander
  • 1½ spsk soja
  • saften af ½-1 lime.

Instruks

  • Kom kyllingelår, hvidløg, ingefær og chili i gryden. Kom vand i så det dækker kødet, og kog kyllingelårene møre i vandet. Det tager 35 – 40 min. Tag dem op, pluk kødet fra benene og kassér ben og skind. Sigt suppen og gem den til senere.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Snit forårsløg i tynde skiver på skrå.
  • Kom suppen fra kogningen af kyllingelårene i en gryde, suppler med mere hønsebouillon og bring det til kogepunktet. Tilsæt nudler og kog dem efter anvisningen på emballagen.
  • 2 min før nudlerne er færdige tilsættes gulerødder, forårsløg, ingefær, chili og kyllingekød. Kog suppen igennem og servér den med koriander. Krydr evt. med soja og limesaft.
  • Servér kyllingesuppen varm og sæt evt. ekstra soja og lime på bordet, så kan man selv krydre mere, hvis man har lyst.